`Топлите прегратки на баба и дедо` - конкурс за поетски, прозни и ликовни творби во чест на старите лица

Во рамки на одбележување на 1 октомври - Меѓународниот ден на стари лица, на иницијатива на Клубот за грижа за стари лица при Црвен крст Охрид, Црвен крст Охрид објавува конкурс за поетски, прозни и ликовни творби на тема „Топлите прегратки на баба и дедо“.

Прочитај повеќе

Во сеќавање на поетот и собирач на народно творештво Блаже Тренески

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид ја продолжува практиката да одбележува значајни годишнини сврзани со творештвото на роднокрајните автори. Оваа и следната недела во библиотеката на пригоден начин ќе биде одбележана 87 годишнината од раѓањето на поетот и собирач на народно творештво Блаже Тренески.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива