Фото на насловна - Есенски пејзаж

Есен е, а тоа е време кога природата е најбогата со плодови, но и шаренило од топли бои кои кројат прекрасни пејзажи. Еден таков пејзаж го заслужува местото на нашата насловна страна, а за него заслужна е на нашата сограѓанка Лидија Стефановска, која секогаш умее на оригинален и креативен начин да ги долови убавините на Охрид, создавајќи фотографии

Прочитај повеќе

Во петок и сабота City Palace Hotel нека биде местото за ваша забава!

Миговите на задоволство, опуштеност и среќа, споделете ги со вашите најблиски во единствениот City Palace Hotel.

Прочитај повеќе

За љубителите на пишаниот збор - нови наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови: “Монахот што се плашеше од смртта” – Горан Василевски “Рѓосани бисери” – Спасе Мазенковски “Птиците од дворот” – Благоја Иванов

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива