Во тек е конкурсот за најдобар расказ во чест на Живко Чинго

По повод традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“, Општина Охрид го распишува годинешниот:КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗУслови за учество на Конкурсот:Право на учество на Конкурсот со свој расказ има секој полнолетен граѓанин на Република Северна Македонија;Живко ЧингоТрудовите треба да се достават во печатена форма во три

Прочитај повеќе

Засилена контрола на туристичката инспекција

Во екот на главната туристичка сезона, очекувано зголемен е обемот на работа на туристичката инспекција од општинскиот инспекторат. Покрај контролата на туристичките објекти, редовно се контролираат и туристичките водичи, кои водат организирани групи гости.Во најголем број контролите покажуваат почитување на Законот за туристичка дејност, а само

Прочитај повеќе

Летна кампања на Црвен крст за освежување на знаењата по прва помош кај возачите

Со цел да се подигне јавната свест за потребата од обезбедување на правилно укажување на прва помош во сообраќајот во случај на незгода, Црвен крст

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива