Фото на насловна: Белење платно на Охридско Езеро, 1977 година

Деновиве нашата насловна страна ќе ја краси приказ на белењето платно на Охридското Езеро. Некогаш вака се белеело платното – сведоци за тие моменти опеани во многу охридски песни, се и бројни фотографии кои раскажуваат за едно минато, но незаборавено време. Фотографијата датира од 1977 година, создадена на местото помеѓу Пештани и Градиште, а за

Прочитај повеќе

Вечерва во Трпејца започнува осмото `На зајдисонце`

Во организација на Здружението за развој и промоција „За Трпејца со љубов“ од Охрид од вечерва до 29 јули во Трпејца ќе се одржи Културно – забавното лето „На зајдисонце“.И ова издание на манифестацијата финансиски е помогнато од Министерството за култура и Општина Охрид.Честа да го отвори летото ќе и припадне на Претседателката на Советот

Прочитај повеќе

Сликарот Стефан Хаџи-Николов со самостојна изложба на `Охридско лето`

Во организација на фестивалот „Охридско лето“ и НУ Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј од Охрид, вечерва во Куќата на Робевци со почеток во 20 часот ќе биде отворена изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов.Ова ќе биде 77-ма самостојна изложбва на Хаџи-Николов и осма во Охрид со што, сликарот го одбележува 30-годишното присуство н

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива