Вечерва во рамките на ЛУНУС ќе биде претставен зборникот `Штипски роднокрајни писатели`

Вечерва во „Култура 365“, а во рамките на летната манифестација ЛУНУС (Летни уметнички ноќи на улица Самоилова) во 20,30 часот ќе биде претставен зборникот „Штипски роднокрајни писатели“ кој го составиле и уредиле: Благој Самоников, Жаклина Петрушева и Ирена Јорданова. Во него се застапени петнаесет штипски роднокрајни писатели: Шукри Рамо, Ацо Шоп

Прочитај повеќе

Денес во Скребатно се одржа традиционалната `Охридска софра`

Во излетничкото место во село Скребатно, денеска се одржа традиционалната манифестација „Охридска софра“ што ја организира општина Охрид. Целта на настанот е збогатување на туристичката понуда преку промција на специјалитети од традиционалната македонска кујна со акцент на ѓомлезето.Од раните утрински часови 10-те домаќинки кои учествуваа во

Прочитај повеќе

Вечерва во рамките на ЛУНУС ќе биде претставено второто издание на романот `Втор октос` од Дејан Величковски

Вечерва во „Кулб 365“, а во рамките на летната манифестација ЛУНУС (Летни уметнички ноќи на улица Самоилова) во 20,30 часот ќе биде претставено второто издание на романот „Втор откос“ од Дејан Величковски во издание на ПНВ Публикации – Скопје.Содржината е возбудлива трилер-приказна за битката на поединецот против корумпираниот систем. Преку главни

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива