Од утре повторно се очекуваат врнежи од дожд

Денес во Охрид имавме релативно топло и сончево време, со максимални 5°С. Од утре повторно зголемени можности за врнежи од дожд, а во вторник се можни и снежни врнежи, кои се предвидуваат и за во четвротк. Дневната температура деновиве ќе биде со максимум од 6°С, а минималната ќе се спушти до вториот степен под нулата.

Прочитај повеќе

Зимско охридско волшепство

Охрид и во зима е прекрасенПричина повеќе да уживате во чиста средина е и следниов планински пејзаж во чија срцевина е сместен манастирот `Св. Петка` во село Велгошти, и сме сигурни ќе ве `измами` да поминете некој зимски викенд во Охрид. Фотографијата е дело на Дејан Љаткоски.

Прочитај повеќе

`Ниже Поле` - место за зимско уживање

Вчерашниот снежен ден го искористивме за мала прошетка до ски-центарот Ниже Поле – Битола. Снежните врнежи не ни овозможија долго да уживаме во убвините на планината Баба, но секако, имавме доволно време да вдишеме од белината и чистотата на овој ски-центар. Почетоците на ски-центарот “Нижополе” датираат од 1984 година кога беше изграден како р

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива