Фото на насловна - Убавина која веќе ја нема

Фотографија која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна ја позајмивме од фејсбук групата `Охрид слики од минатото`, а таму ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георѓиевски кој за фотографијата запиша дека е сведок на една убавина која веќе ја нема. Една од најубавите стари куќички во Охрид на аголот помеѓу улиците "Самоилова" и "Методи Патч

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Убавина која веќе ја нема

Фотографија која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна ја позајмивме од фејсбук групата `Охрид слики од минатото`, а таму ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георѓиевски кој за фотографијата запиша дека е сведок на една убавина која веќе ја нема. Една од најубавите стари куќички во Охрид на аголот помеѓу улиците "Самоилова" и "Методи Патч

Прочитај повеќе

Прекрасен празничен неделен ден во Охрид (фото)

Денес блесна сончев ден и ги измами на прошетка граѓаните. Празнично, уште утринава се чувствуваше убавината на овој ден, пред се, со одбележувањето на денот на рибарите, зготвената рибна чорба на малиот плоштад кај Долна порта, а потоа уживањето продолжи со прошетки по градскиот кеј.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива