Бреинобреин - Црвен крст Охрид врши уписи на нови членови

Центарот за развивање на животни вештини БРЕИНОБРЕИН-Црвен крст Охрид започнува со уписи на нови деца од 4-14 годишна возраст заинтересирани да ја следат интернационалната Бреинобреин едукативна програма преку која ќе имаат можност да ги стекнуваат, развиваат и потврдуваат своите способности: концентрација, меморија, нумерички и вербални вештини,

Прочитај повеќе

`Охрид траил` нова спортска атракција

Со поддршка на општина Охрид, Асоцијацијата на спортови „Спорт за сите – Сите за спорт“, а во соработка со Здружението за промоција на планинарското трчање „Трекс“ го организираат новиот спортски настан „Охрид Траил“.

Прочитај повеќе

Овој февруари `Ги запознаваме ретките болести`

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат `свој`, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена, ќе се обидеме поблиску да ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.Оваа едукативна кампања за запознавање на јавноста со ретките болести и предизвиците со кои се соочуваат лицата

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива