НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид повторно со нови наслови во книжниот фонд

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови: “Невидливи љубови” – Владимир Јанковски “Бродолом” – Рабиндранат Тагоре “Божественото во себе” – Моника Стојанова “Песната на грдото пиле” – Петре Бицевски

Прочитај повеќе

Промоција на „Црногорски шеги“ од академик Миќуновиќ

Утре, (среда) во 12 часот во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид ќе биде промовирана најновата книга од академик Миле Миќуновиќ „Црногорски шеги“. Книгата „Црногорски шеги“ е збир од шеги или вистини, кој знае, за Црногорците кои нашироко се раскажуваат со децении. Но, дали е се’ така како што изгледа на прв поглед.

Прочитај повеќе

Прва, уметничка колонија во Трпејца

Од денеска до петок во Трпејца ќе се одржува Првата уметничка колонија „Трпејца, 2018“. На нејзиното прво издание учествуваат петмина уметници од Македонија: Гоце и Владимир Илиески, Свето Стефаноски од Скопје , Ѓоко Симјаноски и Слободан Пупиноски од Охрид.Уметниците ќе творат во живописните предели во и околу Трпејца а во догледно време од со

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива