Литературен конкурс во пресрет на октомври - Месецот на книгата

Во пресрет на октомври - Месецот на книгата Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид распишува Конкурс за поетски и прозни творби под наслов: „Преку книгата откривам нови светови“.На конкурсот може да учествуваат ученици од петто до деветто одделение од сите основни училишта во општините Охрид и Дебрца .

Прочитај повеќе

Викендов се одржа креативно и уникатно ШОУ за Промоција на хумани вредности

Охридската публика го исполна амфитеатарот на Факултетот за туризам и угостителство и уживаше во креативното и уникатно ПХВ ШОУ кое викендов го реализираа младинците на Црвен крст Охрид, учесници на овогодинешниот циклус на програмата Промоција на хумани вредности-Црвен крст во акција (ПХВ-ЦКА).

Прочитај повеќе

Нов ремикс на DJ Nasty Deluxe

Познатиот охридски ди-џеј Кристијан Нестороски, познат како DJ Nasty Deluxe, повторно соработува со Mathew Brabham.Најновата соработка со овој артист е врз ремиксот на песната Passenger на Zinner&Orffee, а официјалното претставување на истиот е закажано за 26-ти овој месец. Zinner е еден од најпознатите и почитуван продуцент и ди-џеј во Германиј

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива