Да бидеме хумани, да спасиме уште еден детски живот!!!

Охриѓани пред уште еден хуманитарен предизвик за помош на 11 годишна наша сограѓанка која боледува од леукемија и потребно е да и се изврши итен оперативен зафат за пресадување на коскена срж. За операцијата која ќе се изведува во Германија потребни се финансиски средства.

Прочитај повеќе

Денот на Македонските просветители – Св. Кирил и Св.Методиј

Свети Кирил и Методиј се браќа родени во Солун во IX век, кои станале мисионери на христијанството помеѓу Словените од Голема Моравија и Панонија. Преку нивната работа тие влијаеле врз културниот развој на сите Словени, поради што ја добиле титулата Апостоли на Словените. Тие се заслужни за изумување на глаголицата, првата азбука искористена да се

Прочитај повеќе

Вчера се обединија учениците од Охрид, Струга, Дебрца и Кичево (фото)

Вчера на охридскиот кеј се одржа Училишната трка како дел од „Трките на различностите“, а во склоп на спортската манифестација „Охрид трчаТ“. Организаторите повеќе од задоволни истакнаа дека оваа трка ги обедини основците од училиштата од Охрид, Дебрца, Струга и Кичево. Повеќе од 200

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива