Побарајте ги новите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:• “Охридска светлина” – Митре Мангоски Радождански• “Ние на Татковината и должиме се’ , таа нам ништо” – Јован Павловски

Прочитај повеќе

И тогај, дојди во Охрид...

Нашиот волшебно убав град.. ве очекува.. за овој продолжен викенд, но и за секој за вас посебен ден...

Прочитај повеќе

Пренесување на моштите на Свети Николај (Свети Никола Летен)

Пренесување на моштите на Свети Николај во Бари (Свети Никола - Летен)Освен зимскиот празник Свети Никола нашиот народ празнува и друг празник посветен на Свети Николај Чудотворец архиепископ Мирликијски. Тоа е празникот Свети Никола – летен. Овој празник повеќе се празнува како селски празник

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива