Концертот на Сергеј Четковиќ - збогатување на празничната атмосфера во Охрид

Синоќа охридскиот плоштад беше премал за да ги собере огромниот број фанови кои уживаа во концертот на Сергеј Четковиќ, во чии рамки претходеше настапот на Ѓоко Таневски кој убаво ја загреа атмосферата, па студот речиси и не се чувствуваше.

Прочитај повеќе

(Пред)Новогодишната еуфорија започна

Вечерва вистинска новогодишна еуфорија во Охрид. На градскиот плоштад во тек е програмата од охридскиот новогодишен викенд, како дел од проектот “Од 20-ти до 20-ти сите во Охрид”. Многу музика, хумор, забава, имаат можност да слушнат охриѓани, но и големиот број посетители кои одлучиле новогодишните празници да ги прославуваат во нашиот град

Прочитај повеќе

Ноќен живот

​Ноќниот живот во Охрид зависи од годишното време. Во зима градот е тивок, и речиси пуст. Но, во другите сезони од годината, особено во шпицот на летото, овде ноќе е повеќе раздвижено отколку во текот на денот и ќе ви се чини дека никој не спие. Охрид во лето живее интензивно ноќе.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива