Сингапур со најголем број вакцинирани луѓе против Ковид-19 во светот

Во Сингапур 80 проценти од 5,7 милиони жители се вакцинирани со две дози против Ковид-19, објави на Фејсбук министерот за здравство Онг Је Кунг.Со тоа Сингапур е прва земја во светот со најголем процент на вакцинирани луѓе.Сингапурските власти претходно најавија дополнително намалување на ограничувањата воведени за да се спречи ширењето на Кови

Прочитај повеќе

Успение на Пресвета Богородица - Голема Богородица

Успение на Пресвета Богородица или Голема Богородица e значаен христијански празник кај православните, католиците и протестантите, посветен на смртта на Марија, мајката на Исус Христос.Христијаните веруваат дека, како и Исус, и Богородица по смртта воскреснала и заминала на небото, како со душата така и со телото. Оттаму и називот успение, што з

Прочитај повеќе

Се решава проблемот со водоснабдувањето во Подмоље

Во тек се градежни активности за изградба на резервоар за вода во село Подмоље. Со овој зафат се очекува решавање на горливиот проблем со водоснабдувањето кој со години го имаат жителите на ова населено место.Резервоарот има капацитет од 100 метри кубни и се гради по сите најсовремени стандарди за водоснабдување.Градежните активности ги изведу

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива