Апартмани Немо ДеЛукс - вистински избор за вашиот одмор во Охрид (комерцијална содржина)

Летото е на прагот, ваше е на време да го испланирате летниот одмор, а ние ќе се погрижиме за незаборавно летно уживање! Обезбедете си комфорност, чистота, и се што ви е потребно за посакуваниот одмор во Охрид! Направете го вистинскиот избор за вас и вашето семејство – Апартмани Немо ДеЛукс ги очекуваат вашите резервации – 071/231-071

Прочитај повеќе

Побарајте ги најновите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Последниот христијанин” – Исидора Бјелица“Луѓе без минато” – Ивица Челиковиќ“Во потрага по загубениот син” – Паскал Гилевски“Светлината на Сатурната” – Кристина Димовска“Преполовениот виконт” – Итало Калвино“Приказната за човекот што ги прекрши сите ветувања” –

Прочитај повеќе

Утре ќе се одбележи 140 годишнината од раѓањето на Коста Абраш

Со полагање на свежо цвеќе, утре, пред спомен обележјето на Коста Абраш кај Сараиште, ќе се одбележи 140 годишнината од неговото раѓање.Коста Абраш (Абрашевиќ) роден 29 мај 1879 година во Охрид, бил македонски пролетерски поет. Автор е на само една постхумно објавена книга социјална лирика „Песни“, а се вбројува во групата на дводомни писатели, б

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива