ОГЛАС: Се продава куќа во Видобишта!

Се продава куќа во населба Видобишта, Охрид, на сосема мирна локација, во близина на новата Автобуска станица. Куќата е со површина од 179m2, и дворно место од 308m2. Има три паркинг плаца.

Прочитај повеќе

Фото на насловна: Во очекување на летото – Градиште, 1965 година

Деновиве нашата насловна страна ќе ја краси уште една фотографија од минатото на Охрид, а нека биде повик до летото кое годинава доцни.. Evе како се кампувало во Градиште далечната 1965 година.Извидници во кампот градиште е фотографија на нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.

Прочитај повеќе

Започна пријавувањето на екипи за Меморијалниот турнир во мал фудбал `Ѓоко Чингоски`

Втора година по ред во с.Велгошти ќе се одржи Меморијалниот турнир во мал фудбал `Ѓоко Чингоски`. Пријавувањето е во тек.Турнирот ќе започне на 12.06.2019, а право на учество имаат екипи со максимум 10 членови, чија возрасна граница не надминува 19 години. Ќе се игра по систем 5+1. Секоја екипа за учество е задолжена со 1.000, денари.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива