УКРАДЕНИ И ОШТЕТЕНИ ДРВЈА КАЈ ПАТЕКАТА КОН ГОРИЦА

Општина Охрид најостро го осудува чинот на крадење и кршење млади дрва на просторот од Скејт Паркот до хотелот „Инекс“ – Горица. Вандалскиот чин го констатираа надлежните служби на локалната власт кои деновиве беа на увид при што беше констатирано дека од 123 –те засадени стебла од видот врба и даб на овој потег , три дабови дрвца се укра

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „НАЈДОБРИТЕ ОД СПОРТОТ ВО ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2023 ГОДИНА“

На свечена церемнонија беа доделени наградите за „Најдобрите од спортот во општина Охрид за 2023 година“.– По втор пат за една година под покровителство на локалната самоуправа се собираме денес, за да оддаме признание на најуспешните спортисти во Охрид во изминатата година.Како долгогодишен спортист многу ми е добро познато чувството на ра

Прочитај повеќе

Ги запознаваме ретките болести - Синдром на периодична треска, афтозен стоматит, фарингит, цервикален аденит - PFAPA Syndrome

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, петта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои се соочуваат. Како ја добиваат дијагнозата? Дали има некаков лек? К

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива