Извонреден концерт на Trio Dolce во "Света Софија"

На 10. септември во "Св.Софија" во чест на јубилејот на Митрополит Дебарско-кичевски Г-дин Тимотеј, се одржа целовечерен концерт на "TRIO DOLCE", на кој гостуваше Отец/псалт Андреј Ристов Иваноски.Trio Dolce е состав од три извонредни дами - Светлана Богданоска- Ристоски на флејта, Андријана Дукоска на виолончело и Марија Шамоска- Буџаковски

Прочитај повеќе

Исчистено дното на Охридското Езеро кај Трпејца

Согласно годишната програма за 2022 на Секторот за заштита на животната средина и управување со отпад, со одвиваше акција за чистење на дното на Охридското езеро кај Трпејца. Чистењето го реализираше „Клубот за подводни активности“.Од дното на езерото беше извадена поголема количина на отпад, стари гуми, пластични и стаклени шишиња, шпорети бојл

Прочитај повеќе

Почина Коста Фортомароски

На 89 годишна возраст почина познатиот охридски просветен работник и писател Коста Фортомароски. Коста Фортомароски роден е во Охрид во 1933 година во стара охридска фамилија. Основно училиште завршил во Скопје каде работел татко му, но кога почнува војната 1941 година се враќа во Охрид и го продолжува школувањето . Настапуваат тешки години. Рано

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива