ТРАДИЦИОНАЛНА ПРОСЛАВА НА ВАСИЛИЦА ВО ОПШТИНА ОХРИД

Даме Балоски, Даниела Ристова и Васко Маркоски беа најсреќните на овогодинешниот традиционален заеднички појадок кој се одржа утрово во Општина Охрид по повод празникот Василица.Појадокот за сите вработени во локалната самоуправа, кој се организираше по двегодишна пауза, го приредија кумовите Илија Козомора и Јане Баткоски, кои ги пронајдоа пар

Прочитај повеќе

ТРАДИЦИОНАЛНА ПРОСЛАВА НА ВАСИЛИЦА ВО ОПШТИНА ОХРИД

Даме Балоски, Даниела Ристова и Васко Маркоски беа најсреќните на овогодинешниот традиционален заеднички појадок кој се одржа утрово во Општина Охрид по повод празникот Василица.Појадокот за сите вработени во локалната самоуправа, кој се организираше по двегодишна пауза, го приредија кумовите Илија Козомора и Јане Баткоски, кои ги пронајдоа пар

Прочитај повеќе

Кoj e најмоќниот пасош во светот?

Штотуку излезе најновото рангирање на јачината на пасошите во светот според бројот на земји во кои нивните жители можат да патуваат без да им треба виза.Т.н. индекс Henley Passport Index ранигра 199 земји во светот врз основа на нивната слобода да патуваат без виза во 227 дестинации.Оценувањето на пасошите се врши со доделување по еден поен за

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива