34. Поетска ноќ во Велестово од 19 до 21 август

34. Поетска ноќ во Велестово годинава ќе се одржи од 19 до 21 август на неколку локации во с. Велестово и во Охрид.Во програмата се предвидени три поетски читања на кои ќе учествуваат десетина поети од земјава и од странство, ќе биде отворена ликовна изложба, а ќе има и работилница за креативно пишување и иновативно интерпретирање поезија наменет

Прочитај повеќе

Градежни активности во Кошишта, Месокастро и Далјан

Со средства од буџетот на Општина Охрид се врши изградба да потпорни ѕидови во Кошишта и Месокастро.Зафатот има за цел статичка стабилизација на земјиштето, како и подобрена безбедност на околните индивидуални станбени објекти. Изведувач на активностите е фирмата „Бокоп“.Исто така, со средства од опшинскиот буџет изградена е нова пешачка патека

Прочитај повеќе

Нови наслови од издавачот „Книгохоличари“ во НУ Библиотека "Григор Прличев"

Во одделот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид од денеска побарајте ги следните нови наслови: „Ирене“ и „Крвава венчавка“ од Пјер Лемтер, „Овој човек“ од Џоди Елен Малпас, „Париската сопруга“ од Пола Меклејн и „Затвори ги очите“ од Рејчел Абот. Сите книги се од издавачката куќа „ Книгохоличари“. Потсетуваме дека годишната чле

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива