Доделени дипломите на матурантите од СОСУ "Св. Кирил и Методиј"

Градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков, присуствуваше на доделување на дипломите на матурантите од Средното економско училиште „ Св. Кирил и Методиј“ што синоќа свечено се одржа на Долни Сарај.Во своето поздравно обраќање пред професорите, родителите и учениците, градоначалникот Кирил Пецаков истакна:Dodeluvanje_diplomi_20220822012– Огромно е

Прочитај повеќе

Атлетска опрема добија основните училишта во Охрид

Атлетскиот клуб „Охрид ТрчаТ“, денеска, донира атлетска опрема за сите основни училишта во градот.Донацијата се состои од сет атлетски реквизити (40 маркери, 2 топки за одделенци, 4 хулахопи, 25 мали топчиња и две мали пречки) кои ќе бидат донирани за секое училиште. Атлетските реквизити ќе бидат наменети за најмалите ученици и ќе се од особено

Прочитај повеќе

Утринава беа измиени улиците во Стариот дел на градот

Со цел да се подигне нивото на јавна чистота, екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ рано утринава спроведоа активности за миење на улиците во Стариот дел на градот.Заради специфичноста на теренот, тешката пристапност и тесните улици, чистењето било извршено со мала цистерна.Како дел од програмата за одржување на јавна чистота, ЈП „Охридски Комунал

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива