Денес календарски започнува летото!

Денес во Македонија и на северната хемисфера почнува летото. Истовремено на јужната полутопка настапува зимата. Во Македонија летото ќе пристигне во 12 часот и 7 минути. Првиот ден од летото е најдолг во годината и ќе трае 15 часа и 14 минути. Сонцето изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Во пресрет на летото – автор Митко Лукан

Не залудно оваа фотографија го заслужи своето место на нашата насловна страна.Во пресрет на летото плажите веќе почнуваат да живеат во своја шема.. и се надеваме на успешна и плодна сезона.

Прочитај повеќе

Охридското лето низ фото-објективот на туристите

Впечатоците од посетата на Охрид, на нашите читатели – туристи од соседството, се најдобро прикажани преку нивните фото-објективи, а неретко стигнуваат и до нашата редакција. Фотографијата која ќе ве стопли и ќе ви разбуди чувства, е на нашиот читател Александар Младеновиќ од Власотинце, Србија, кој додека бил на својот летен одмор во Охрид, успеал

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива