Охридска визита - завршна фаза на проектот Симфонија на Црвен крст Охрид

Во рамките на проектните активности на Црвен крст Охрид, во тек е реализација на завршната фаза од проектот „Симфонија“. Со овој проект се опфатени 35 деца, ученици од VIII одделение во 5 основни училишта во Охрид. Целта на проектот е меѓусебна соработка и продлабочена комуникација помеѓу младите од Охрид, припадници на различни етнички групи. Как

Прочитај повеќе

Промоција на романот “Виори низ сонот и фантазијата” од Георги Ставрески

Утре, (24.06.2018), ќе биде промовиран првиот роман на волонтерот во Црвен крст – Охрид, Георги Ставрески со наслов „Виори низ сонот и фантазијата“. Промотори на овој роман ќе бидат проф. Вангелко Лозаноски, наставник Љубица Чифлигароска, м-р Ивана Рилкова Томевска и Ленче Николоска кои воедно се и рецезенти на романот и се членови на Здружен

Прочитај повеќе

Честитка од Црвен крст Охрид по повод Светскиот ден на крводарителството

По повод 14 јуни, Светскиот ден на крводерителството Црвен крст Охрид упатува честитка и благодарност до сите крводарители, мотиватори, поединци, фирми, институции кои со своите хумани дела придонесуваат за развој и унапредување на крводарителството и спасување на човечки животи.Дарувањето крв во Р.Македонија е доброволно и бесплатно и претставув

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива