Локални приказни и мистерии

Во Охрид има 365 цркви , по една за секој ден од годината, вели легендата. Но, зошто толку цркви? И зошто токму во Охрид ?Дали е тоа некаков код, знак дека Охрид е свет град како и Ерусалим?

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива