Честитка на градоначалникот Пецаков по повод 8 Септември - Денот на независноста на Република Македонија

Градоначалникот Кирил Пецаков до граѓаните на Охрид, упати честитка, по повод 8 Септември – Денот на независност на Република Македонија,– Изминаа 31 година, кога сонот на многу генерации Македонци стана реалност, а нашата Татковина, Република Македонија ја прогласи својата независнот. Во историски контекст краток период за една држава, но доволн

Прочитај повеќе

Роднокрајни автори родени во септември

Со мини изложба и избор на нивни дела поставени пред пултот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид традиционално се одбележуваат родендените на роднокрајните автори родени во септември.Според евиденцијата на Библиотеката во септември се родени нашите сограѓани писатели: Димче Маленко, Боро Ѓорѓиески, Милош Линдро, Љубица Чифлигаро

Прочитај повеќе

И оваа недела нови наслови во НУ Библиотека "Григор Прличев"

И оваа недела нови пет наслови кои уште од денеска можете да ги побаратена пултот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид. Се работи за пет наслови во издание на Сакам книги и Книгохоличари. „Знаеш ли да чуваш тајни“ од Софи Кинсела, „Слаткоречив туѓинец“ од Лиса Клејпас, „Еден на еден“ од Крис Картер. Не помалку интересни се и

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива