Познати добитниците на Повелбата за 2021 година

Повелбата „Св. Климент Охридски- Патрон на градот Охрид“ годинава се додели постхумно на Мишко Јузмески, на Гордана Лолеска и на здружението „ЕКО ФАП“ од Охрид.До комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија при Општина Охрид во состав: Перчо Божиноски- претседател, Бојан Михајловски- заменик претседат

Прочитај повеќе

Изведба на нова водоводна линија на улицата "Бранко Шотра"

Екипи на ЈП „ВОДОВОД“ Охрид започна со реконструкција односно изведба на нова водоводна линија на улицата „Бранко Шотра“. Увид за текот на градежните активности изврши градоначалникот Кирил Пецаков.Со цел подобрување на квалитетот во водоснабдувањето, се поставува нов цевковод од полиетиленски материјал со профил ф63мм во должина од 50м, вклучува

Прочитај повеќе

Интелигентното прилагодување на брзината задолжително на сите нови возила од јули 2022 година!

Потврдено е дека сите нови автомобили во Европската унија0, ќе бидат опремени со прилагодлив темпомат од јули 2022 година, што е обврска која ќе влијае на сите нови автомобили од 2024 година. Овој систем, кој може да се деактивира, може да имаанеколку форми, вклучувајќи автономен ограничувач на брзината. Европската комисија усвои нацрт-регулатива с

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива