Обновен лектирниот фонд за децата од основно образование и збогатен фондот за најмалите читатели

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид пред почетокот и на оваа учебна година се потруди да го збогати и осовремени книжниот фонд со лектирни изданија и за основците. Старите и амортизирани книги заминуваат во депото на библиотеката а со новата набавка не само што е извршена нивна замена, туку и бројот на примероците е далеку поголем за повеќе уч

Прочитај повеќе

Охридското Езеро прогласено за водено живеалиште од меѓународно значење

Градоначалниците на општините Охрид, Струга и Дебрца, Константин Георгиески, Рамиз Мерко и Зоран Ногачески заедно со Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини и директорот на регионалната канцеларија на Меѓународната Унија за Источна Европа и Централна Азија, Борис Ерг денеска на плажата Дебрца потпишаа Изјава за под

Прочитај повеќе

Во Австрија на скијање само вакцинирани, прележани и тестирани

Австрија ќе ги отвори своите скијачки центри, за претстојната зимска сезона, но со одредени ограничувања за љубителите на зимските спортови.Операторите на жичарниците може да пуштаат само лица кои ќе предочат доказ дека се вакцинирани или тестирани и негативни на коронавирусот или дека прележале ковид-19, објави денеска австриската Влада.Иако з

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива