Вчера и денес интензивно се расчистуваше снегот од јавните површини

Екипите на ЈП “Охридски Комуналец” во текот измината вечер презедоа интензивни активност за расчистување на снегот од коловозите, тротоарите, пешачките патеки, чаршијата и останатите јавни површини во градот.Со цел да се обезбеди поголема безбедност на пешаците и учесниците во сообраќајот, беше ставена на располагање целокупната механизација, как

Прочитај повеќе

Изграден најголемиот полукружен мост во светот

Во Кина беше довршен мостот преку реката Кси Џианг, кој сега и официјално стана најголемиот полукружен мост во светот, односно мост со најголем распон. Распонот на мостот е долг дури 575 метри, додека неговата вкупна должина е 1.035 метри, велат Кинезите.Во мостот се вградени дури 15.000 тони челик, а неговита градители тврдат дека се одлучиле за

Прочитај повеќе

Полу-подземни контејнери на неколку локации во Охрид

Општина Охрид започна активности за поставување на полу-подземни контејнери кои значително ќе придонесат за подобрување на јавната чистота во градот.Контејнерите имаат капацитет од 5 м3 и ги исполнуваат сите најсовремени стандарди за депонирање на отпад. Располагаат со механизми за побрзо празнење, можност за заклучување и други карактеристики ко

Прочитај повеќе