Охридската Библиотека прогласена за "Библиотека на годината 2022"

Вчера на пригодна свеченост во НУБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје, претседателката на Библиотекарското здружение на Македонија, д-р Јана Михајловска вчера на директорт на НУ Библиотека „Григор Прличев“ м-р Милчо Јованоски му ја врачи наградата „Библиотека на годината за 2022“ во категоријата национални установи. Во категоријата основни училишта

Прочитај повеќе

Промовирано капиталното дело "Книга за светите браќа Климент и Наум Охридски"

Во рамки на традиционалната свеченост посветена на Свети Климент Охридски беше промовирано капиталното дело „Книга за светите браќа Климент и Наум Охридски“ која е издадена под покровителство на Општина Охрид, како дел од овогодинешните чествувања посветени на патронот на градот. Автори на книгата се Проф. д-р Димитар Пандев и Славе Ѓорго Димоски.

Прочитај повеќе

Промовирано капиталното дело "Книга за светите браќа Климент и Наум Охридски"

Во рамки на традиционалната свеченост посветена на Свети Климент Охридски беше промовирано капиталното дело „Книга за светите браќа Климент и Наум Охридски“ која е издадена под покровителство на Општина Охрид, како дел од овогодинешните чествувања посветени на патронот на градот. Автори на книгата се Проф. д-р Димитар Пандев и Славе Ѓорго Димоски.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива