Роднокрајни автори родени во септември

Со мини изложба и избор на нивни дела поставени пред пултот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид традиционално се одбележуваат родендените на роднокрајните автори родени во септември.Според евиденцијата на Библиотеката во септември се родени нашите сограѓани писатели: Димче Маленко, Боро Ѓорѓиески, Милош Линдро, Љубица Чифлигаро

Прочитај повеќе

Во тек е ликовен и литературен конкурс "Есента со своите најубави бои блика, во полиња и градини на берба ве вика"

Согласно Одлуката за усвојување на измените на Програмата на одделението за заштита и влијание на животната средина за 2022 год.на Општина Охрид бр.08-10518/10 од 29.07.2022г, Општина Охрид објавува: ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ВО СОРАБОТКА СО ОХРИДСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА НА ТЕМА„ ЕСЕНТА СО СВОИТЕ НАЈУБАВИ БОИ БЛИКА, ВО ПОЛИЊА И ГРАДИНИ НА Б

Прочитај повеќе

Петто издание на Меѓународната уметничка колонија во организација на Здружението "За Трпејца со љубов"

Од завчера до утре 6 септември во Трпејца се одржува петтото издание на Меѓународната уметничка колонија „Трпејца 2022“.На колонијата творат уметниците: Мајкал Клос од Канада. Владисав Богичевиќ од Ниш - Србија, Петрит Лараку од Поградец - Албанија и Наташа Попоска - Карче, Хава Реџепи, Елена Ѓурѓиноска и Ѓоко Симјаноски од Охрид.Сликарите твора

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива