Фото на насловна - Охрид, 1973 година

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна е стара 48 години, а е направена еден мартовски ден, 1973 година. Ова е уште едно носталгично потсетување на убавите времиња кои се дел од историјата на градот. Фотографијата во фејсбук групата "Охрид, слики од минатото" ја постираше охриѓанецо

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид, 1982 година

Време е за нова фотографија од минатото на Охрид, која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна. Секоја фотографија од минатото, предизвикува убави чувства, предизвикува извесна носталгија, но и радост кај оние што биле дел од тоа убаво и неповторливо време.Нашиот избор овој пат е фотографијата која за јавноста ја постираше охриѓанецот Ѓоко

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид, 70-те години на минатиот век

Време е за нова насловна фотографија, која ќе не потсети на едно убаво, минато време на Охрид. Фотографијата во фејсбук групата "Охрид, слики од минатото" ја постави Милчо Георгиевски, каде го даде следниот опис: Улицата "7-ми Ноември" на нејзиниот почеток, од плоштадот кај Чинарот до "Туристичка". Во втората куќа од лево, во чие приземје де

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива