Во сабота вонредна крводарителска акција - "Подај рака за живот! Дарувај крв!"

За да се задоволат потребите од крв и крвни продукти за пациентите во здравствените установи во Охрид, Црвен крст Охрид организира вонредна крводарителска акција. Акцијата ќе се реализира на 10.09.2022 (сабота) во просториите на НУ Центар за култура „Григор Прличев“ во периодот од 10-14 часот. Ги повикуваме нашите сограѓани да ја искажат свој

Прочитај повеќе

Промоција на последните изданија на издавачката куќа „Ми-Ан“ од областа на македонскиот јазик и македонската литература и култура во Охрид

Вечерва во 19 часот во Конгресниот центар при УКИМ во Охрид ќе се одржи промоција на последните изданија на издавачката куќа „Ми-Ан“ од областа на македонскиот јазик и македонската литература и култура. Како дел од насловите се издвојуваат: „Лексикологија на македонскиот јазик“ од Симона Груевска Маџоска, прв ваков труд во македонската наука, „Топо

Прочитај повеќе

Охридската Библиотека од утре го враќа стандардното време за работа со читатели

Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од утре 5 септември го враќа старото – стандардно време за работа со читатели.Пултот за зајмување книги од понеделник до петок ќе работи од 8 и 30 до 18 и 30 часот.Библиотеката е од отворен тип и читателите слободно ќе можат да влезат и да одбираат книги од полиците и да побараат помош о

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива