Со настанот "YOUTH DAY" во недела ќе се одбележи Неделата на млади

Почитувани,Во рамки на одбележување на Неделата на млади 1-7 октомври, младите од Клубот на млади при Црвенкрст Охрид на 03.10.2021 г., недела, во периодот од 12 – 14:30 ч. на платото пред Центарот за култура „ГригорПрличев“ под мотото „Нашата приказна продолжува со тебе“ ќе организира забавен настан „YOUTH DAY“, на којпреку најразлични едукати

Прочитај повеќе

Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

Од новите набавени книги во НУ Библиотека „Григор Прличев“ -Охрид оваа среда ги издвојуваме романите: Чиракот од Тес Геритсен, Сите стравови на светот од Алкес Финлеј, Криптолог од Изабела Малдонадо, Мостот на Клej од Маркус Зусак и Гробот на планината од Микаел Јорт и Ханс Розенфелт. Романите се во издание на Матица и Сакам книги Годишната член

Прочитај повеќе

Обновен лектирниот фонд за децата од основно образование и збогатен фондот за најмалите читатели

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид пред почетокот и на оваа учебна година се потруди да го збогати и осовремени книжниот фонд со лектирни изданија и за основците. Старите и амортизирани книги заминуваат во депото на библиотеката а со новата набавка не само што е извршена нивна замена, туку и бројот на примероците е далеку поголем за повеќе уч

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива