Три дена Саем на книгата - дојдете, видете, купете!

Од 29 до 31 март, ( вторник, среда и четврток) НУ Библиотека „Григор Прличев“ организира сопствен саем на книги. Читателите ќе можат да одберат книги од проектите на Министерството за култура и Владата: 130 тома Македонска книжевност , Врвови на светската филозофија, историја и психологија со психоанализа, Ѕвезди на светската книжевност а направ

Прочитај повеќе

Утре книжевен портрет посветен на проф. д-р Димитар Пандев

Пред точно 162 години, на 25 март 1860 година во Атина нашиот патрон – поетот и преродбеник Григор Прличев за поемата „Сердарот“ бил овенчан со ловоров венец. Неговата поема била прогласена за најдобра а жирито и критиката го нарекле Втор Хомер. Утре, точно напладне во НУ Библиотека „Григор Прличев“по тој повод ќе се одржи книжевен портрет пос

Прочитај повеќе

11-ти по ред натпревар математика-физика за добивање на стипендии

Од денот на отворањето и почетокот на реализација на воспитно-образовна дејност, П.С.У "Јахја Кемал" постојано организира или е домаќин на повеќе научни, социјални, културни, спортски и други активности. Целта на овие активности е да се мотивираат учениците да посветат повеќе внимание на науката и образованието, а како резултат на постигнатиот у

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива