Октомвриско плажирање на дистанца

Денешното октомвриско сонце измами повеќемина капачи на охридските плажи. Вистински одмор за оние најсмелите кои ја апсорбираа топлината на денешниот ден, во тишина, езерски спокој, и секако, дистанца, како што прилега.

Прочитај повеќе

Зоки Поки на одмор во Охрид

Главниот лик од популарната серија за деца “Зоки Поки”, деновиве со своето семејство уживаше во Охрид. Зоки (Матеј Настевски) е харизматично дете полно со насмевки и љубов кон своите фанови. Со својата едноставност, душевна чистота, со споделувањето позитивна енергија и дружба, Зоки ги удостои сите свои фанови со заеднички фотографии, и со искрено

Прочитај повеќе

Ќе биде ли селективно уривањето на охридските плажи?

На 15-ти овој месец започна отстранување на нелегалните објекти на плажите во Охрид, со што треба да се воведе ред на крајбрежјето согласно препораките на УНЕСКО. Акцијата се извршува под строг полициски надзор. Станува збор за отстранување урбана опрема и градби кои се надвор од опфатот на Генералниот урбанистички план. Акцијата долж езерото

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива