Обезбеден подобар сообраќаен пристап до Брзата помош во Охрид

По налог на Одделението за сообраќај и улици при Општина Охрид, екипи на ЈП „Градски пазар“ денес поставија монтажни столпчиња на паркингот пред Брзата помош во ОхридОформена е нова коловозна лента и обезбедено е ограничување на паркинг просторот, кои ќе бидат наменети само за специјалните возила на оваа здравствена служба. Со ова се обезбедува р

Прочитај повеќе

Од денес се во функција рампите за регулирање на сообраќајот во стариот дел на градот

Општина Охрид ги известува жителите и туристите кои престојуваат во Охрид дека од денес, 29.07.2022 година (петок), ќе бидат ставени во функција рампите за влез и излез во стариот дел на градот.Моторните возила ќе може непречено да сообраќаат, само доколку поседуваат ревидирана картичка за движење во овој дел од градот од 2021 година.Рампите пр

Прочитај повеќе

Пет нови наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека „Григор Прличев“ на полиците има пет нови книги – бестселери кои сигурни сме дека ќе го привлечат вниманието на нашата читателска јавност, особено на нашите членови. Од денеска можете да ги побарате следните наслови: „Ќерката“ од Луси Досон издание на Книгохоличари„Шефот од соништата“ од авторот Вај Киленд„Од жарјето“ од Али Мрти

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива