Општина Охрид со поддршка за збратимувањето на ИПА Охрид и ИПА Нови Сад

На свечена пригодна манифестација во Охрид, беше потпишана Повелбата за соработка и збратимување помеѓу Интернационалната полициска асоцијација (ИПА) регион Охрид-Македонија и ИПА регион Нови Сад- Република Србија.На свеченоста, поздравен говор имаше советниокот во Советот на општина Охрид, Перчо Божиновски кој, од имет

Прочитај повеќе

Честитка на градоначалникот Пецаков за Рамазан Бајрам

Градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков, упати честитка до сите сограѓани со муслиманска вероисповед по повод големиот верски празник Рамазан Бајрам. -На сите охриѓани со муслиманска вероисповед како и на претставниците од исламската верска заедница во Република Македонија, срдечно им го честитам Рамазанскиот Бајрам.Празникот нека внесе

Прочитај повеќе

Градоначалникот Пецаков упати честитка по повод Меѓународниот ден на трудот

Градоначалникот Кирил Пецаков упати честитка по повод 1.Мај-Меѓународниот ден на трудот.– Во мое лично име и во името на Општина Охрид Ви го честитам Меѓународниот ден на трудот со најискрени желби за добро здравје, напредок и многу успеси.Солидарноста, социјалната правда и борбата за унапредување на работничките права се основните симболи на о

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива