Заврши Меѓународната уметничка колонија во Трпејца

По четири дневна работа вчера беше заокружено шестото издание на Меѓународната уметничка колонија „Трпејца 2023“. Во кругот на подрачното ООУ „Свети Наум Охридски“ во Трпејца заедно твореа шест уметници: Наташа Попоска – Карче, Ѓоко Симјаноски, Елена Ѓурѓиноска, Хава Реџепи и гостите од соседен Поградец – Албанија, браќата Петрит и Кастриот Лараку

Прочитај повеќе

УСПЕШНО ПРВО ИЗДАНИЕ НА OHRID WATER FESTIVAL

Сите 17 спортски настани на вода кои се одржуваа во рамки на првото издание на големата промотивно-спортска манифестација Ohrid Water Festival поминаа успешно, а сите настани од социјално-забавниот дел на манифестацијата привлекоа големо внимание кај публиката. Ова беше потенцирано на заедничкиот состанок на организациониот тим на фестивалот и одго

Прочитај повеќе

ВИДЕО: Рекордно чистење на Тихиот Океан – извлечени 11 тони пластика

Компанијата The Ocean Cleanup, непрофитна организација специјализирана за чистење на океани, во текот на минатата недела при чистењето на Тихиот Океан извлече 11.353 кг пластичен отпад. Овој потфат е едно од најголе мите чистења на океан во историјата.Секоја година милиони тони пластика завршуваат во океаните или стигнуваат во релчните текови. Ак

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива