Батерија за автомобили која се полни за само 3 минути

И покрај големиот развој на технологијата, електричните автомобили и батерии за нив, неколку работи секогаш се пречка во масовната замена на бензинците со електрични возила.На прво место обично се цените на електричните возила, кои се уште се прилично повисоки во однос на бензинците. На второ место е брзината на полнење, која се уште не може да с

Прочитај повеќе

Донација за првооделенци од социјално загрозени семејства во Охрид

Во рамките на своите хуманитарни активности и соработката со корпоративниот сектор Црвен крст Охрид ја истакнува високата општествена одговорност на компанијата ПН Метал од Охрид која доделува школски ранци и прибор на 50 деца од социјално загрозени семејства во Охрид, првооделенци во сите основни училишта во Охрид.Денес во 12 ч. во ООУ Братство Е

Прочитај повеќе

И оваа среда нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

Во одделот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од денеска побарјте ги следните интересни наслови: Последната кралица од К.В. Гортнер во издание на Култура. Хуана од Кастилија, последната кралица со чиста шпанска крв што го наследи престолот на својата земја,со векови е енигматична фигура обвиткана со неверојатна мистериозност.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива