Погледнете кои се новите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид и овој март виртуелно ги одбележува родендените на роднокрајните автори родени во овој месец а редовно ви нуди и нови наслови кои уште од денеска можете да ги побарате на пултот за зајмување книги. Во постојаната наша активност одбележување на родендените на роднокрајните автори според архивата на Библиотек

Прочитај повеќе

Приказна за убав ден - Баба Марта

Март е еден од најубавите месеци во годината, месец кога се буди природата, кога цутат цвеќињата, љубовта. Во март се празнува и возвишува жената, мајката, бабата. Март ја носи пролетта, ведрината и го најавува убавиот период на сонце и топлина. Во чест на убавините на месецот март, денешниот ден го започнуваме со убавата приказна за мудроста на

Прочитај повеќе

Од охридско-струшките убавини: Црн Дрим

Често пати се обидуваме да ве доближиме до сите природни убавини на нашиот регион, кои ги знаеме, но не сите од нас доволно ги познаваат. Со малку детаљи, и малку фотографии, ваквиот тип наши статии се надеваме ќе го привлечат вашето внимание и задоволство. Денешнава кратка разгледница ја посветуваме на реката Црн Дрим. Реката Црн Дрим извира

Прочитај повеќе