Силвија Крстевска кај возрасните и Бисера Ангелоска кај децата најчитатели за 2022

По повод 23 Април Светскиот ден на книгата и авторското право вчера во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид се одржа посебна свеченост на која беа прогласени најчитателите за 2022, најчитаните автори и дела а на над 30 донатори на книги им беа врачени благодарници.Со мисла од големиот Цицерон дека „Еден дом без книги е како тело без душа“, н

Прочитај повеќе

Силвија Крстевска кај возрасните и Бисера Ангелоска кај децата најчитатели за 2022

По повод 23 Април Светскиот ден на книгата и авторското право вчера во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид се одржа посебна свеченост на која беа прогласени најчитателите за 2022, најчитаните автори и дела а на над 30 донатори на книги им беа врачени благодарници.Со мисла од големиот Цицерон дека „Еден дом без книги е како тело без душа“, н

Прочитај повеќе

Samsung го крати производството поради пад на профитот од 96%

Samsung Electronics објави дека ќе го намали производствто на чипови како резултат на драстичниот пад на побарувачката на глобално ниво, поради што и цените паѓаат нагло. Најголемиот производител на мемориски чипови во светот ќе го намали производството на чипови за доста голема количина поради драстичниот пад на продажбата и помалиот проектиран пр

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива