Препорачано

Фото на насловна - охридскиот плоштад во блиското минато

После подолг период повторно ја освежуваме нашата насловна страна со фотографија од минатото на нашиот град. Изборот овој пат го направивме од фејсбук групата "Охрид кој веќе го нема", со фотографија која за јавноста ја објави нашиот сограѓанин Милчо Георгиески, а е од поблиското минато на Охрид. Погледнете како изгледаше охридскиот плоштад во

Прочитај повеќе

Распишан конкурсот за најдобра необјавена песна за деца „Тоде“

Здружението за поттикнување на развојот на книжевноста и други уметности, „Креативна верига“ –Охрид, го распиша конкурсот за наградата „Тоде“ за најдобра песна за деца. Право на учество на конкурсот имаат сите домашни автори кои заклучно со 21.2.2024 ќе испратат своја необјавена песна на електронската пошта nagradatode@gmail.com . Изборот на трит

Прочитај повеќе

Конкурс за најдобра беседа во чест на Прличев, на тема: Како против пизмата?

Во пресрет на манифестацијата "Прличеви беседи" 2024 година НУ Библиотека "Григор Прличев" од Охрид распишува Конкурс за избор на нјдобра беседа посветена на нашиот патрон, големиот поет и преродбеник Григор Прличев на тема: Како против пизмата? Познато е и од неговата „Автобиографија“ дека Прличев најчесто држел беседи пред охриѓани во црквата „С

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива