Поставени информативни табли пред заштитените чинари и кочеџикот

Општина Охрид постави информативни табли пред сите заштитени чинари и кочеџикот, кои се прогласени за природна реткост.Овој проект е дел од Програмата за заштита на животна средина и природа, а Одделението за заштита и влијание врз животна средина го реализираше со поддршка на ЈП „Градски Гробишта“. Информативни табли со основни информации за

Прочитај повеќе

Започнува единаесеттото "На зајдисонце" во Трпејца

Утре со изложба на слики од уметникот Мајкл Клос од Канада и настапот на бендот „8balls“ во Трпејца на свечен начин ќе започне 11 –то културно – забавното лето „На зајдисонце“.Во името на покровителот Општина Охрид манифестацијата за отворена се очекува да ја прогласи советникот Перчо Божиноски, кој воедно е и претседател на општинската Комиси

Прочитај повеќе

Литературна средба пред црквата Св. Богородица Перивлепта

Синоќа, на 16-ти јули во прекрасна атмосфера во дворот на црквата Св. Богородица Перивлепта се одржа убава литературна средба и читање. На читањето учествуваа Димитар Пандев, Д. А Лори, Славе Ѓорѓо Димоски, Јордан Коцевски, Лилјана Пандева, Благоја Петрески (Бале Ендемион), Смиле Наумоски Брсјак, Маја Мојсова, Мерсиха Исмајловска, Митко Кољушев

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива