Започнува единаесеттото "На зајдисонце" во Трпејца

Утре со изложба на слики од уметникот Мајкл Клос од Канада и настапот на бендот „8balls“ во Трпејца на свечен начин ќе започне 11 –то културно – забавното лето „На зајдисонце“.Во името на покровителот Општина Охрид манифестацијата за отворена се очекува да ја прогласи советникот Перчо Божиноски, кој воедно е и претседател на општинската Комиси

Прочитај повеќе

Литературна средба пред црквата Св. Богородица Перивлепта

Синоќа, на 16-ти јули во прекрасна атмосфера во дворот на црквата Св. Богородица Перивлепта се одржа убава литературна средба и читање. На читањето учествуваа Димитар Пандев, Д. А Лори, Славе Ѓорѓо Димоски, Јордан Коцевски, Лилјана Пандева, Благоја Петрески (Бале Ендемион), Смиле Наумоски Брсјак, Маја Мојсова, Мерсиха Исмајловска, Митко Кољушев

Прочитај повеќе

Извонредна изведба на претставата "Секс, лаги и љубомора" на Народниот театар - Охрид

Народниот театар Охрид вчеравечер ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ со премиерата „Секс, лаги и љубомора“ од Марк Камолети, во режија на Коле Ангеловски.Професионалните актери Стрезо Стаматовски, Никола Тодороски, Адријана Билаловиќ –Тодороска, Елизабета Стефановска,Билјана Билаловиќ – Вељаноска и Марија Новак покажаа из

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива