Цвеќе пред спомен обележјата на борците во Охрид

По повод 11 Октомври, Денот на народното востание, делегација на општина Охрид предводена од градоначалникот Константин Георгиевски положи свежо цвеќе пред спомен обележјата на паднатите борци од НОБ во градскиот парк.Пред спомен обележјата на борците се поклонија и членови од Сојузот на Борците и останати претставници од политичкиот и јавниот

Прочитај повеќе

Честитка на градоначалникот Георгиески за 11 Октомври

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиевски , упати честитка по повод 11 Октомври – Денот на народното востание. – Нека ни е честит 11 Октомври, Денот на народното востание. На овој ден во далечната 1941година во Прилеп започна востанието против фашистичката окупација и беше најавена организираната народно – ослободителна борба.Прек

Прочитај повеќе

Америка прогласи 23 животински видови за изумрени

Американската сојузна агенција за заштита на фауната одлучи да прогласи 23 животински видови за изумрени. Агенцијата утврди дека тир изумреле и почна процес за нивно повлекување од листата со загрозени видови.Владините експерти сметаат дена на многу начини се обиделе да ги пронајдат тие 23 видовии птици, риби и други животни. Предупредуваат

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива