Оперативните служби веднаш на терен, се расчистува снежната покривка

Поради обилните снежни врнежи оперативните екипи на Ј.П.„Охридски Комуналец” веднаш излегоа на терен.

Се интервенира според приоритет и се делува прво на повисоките места. Ангажирана е расположивата механизација, се расчистува снегот и се нанесуваат абразивни средства.

Се расчистува коловозот од патот до с.Велестово.

Во текот на денот ќе се интервенира по сообраќајниците и другите јавни површини согласно Програмата за зимско одржување на територијата на општина Охрид за 2022 год.

Од ЈП "Охридски Комуналец" апелираат до граѓаните доколку не е  неопходно да го избегнат движењето кон повисоките населени места за да се избегнат несакани последици.