Нова фекална канализација на улиците "Будва" и "Винковачка"

 Екипи на ЈП „Нискоградба“, работат на поставување нова фекална канализација на улиците „Будва“ и „Винковачка“. Увид на градежните зафати направи градоначалникот Кирил Пецаков.

Според проектот, на улицата „Будва“ фекалната канализација е во должина од 225 метри, а се поставуваат Ф300 цевки, додека на улицата „Винковачка“ е 135 метри, а се поставуваат Ф200 цевки.

Вкупната вредност на проектот изнесува 1 977 516 денари. 

 

 

Извор: www.ohrid.gov.mk