Фото на насловна - Охрид пред 40ина години

Деновиве нашата наловна страна ќе ја краси уште една фотографија од убавото минато на Охрид. 

Станува збор за охридската чаршија во периодот пред повеќе од 35 години, време на кое сигурно добро се сеќаваат повозрасните охриѓани, и фотографија која ќе разбуди дел од нивните спомени. 

Фотографијата е позајмена од фејсбук групата "Охрид, слики од минатото", каде за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Ѓоко Зороски.