Приказна за убав ден - Баба Марта

 Март е еден од најубавите месеци во годината, месец кога се буди природата, кога цутат цвеќињата, љубовта. Во март се празнува и возвишува жената, мајката, бабата. Март ја носи пролетта, ведрината и го најавува убавиот период на сонце и топлина. 

Во чест на убавините на месецот март, денешниот ден го започнуваме со убавата приказна за мудроста на баба Марта, иако секогаш се зборува дека "Марта е со триста умишта".  А зошто е тоа така, слушнете од приказната "Баба Марта".