Нови наслови во охридската Библиотека

 Како што се приближува крајот на годината во охридската Библиотека секојдневно се обработуваат нови и нови наслови од домашната и светската книжевна продукција.
 

Оваа среда ви ги предлагаме да ги прочитате следниве наслови: „Зелената гуска“ од Љубиша Никодиновски – Биш, „Златната средина“ од Анабел Лајон, „И на небо и на земја“ од Милан Ѓорѓевиќ , „Тихување“ од Тихомир Јанчовски, „Во главата слушам песна“ од Елизабета Баковска , „Вистинската приказна за Дедо Мраз“ од Тодор Јовчевски, „Графитот Рак. Мерак и Глупак“ од Ленче Китанова  и „Македонија“ од Харви Пикар и Хедер Роберсон.
 

Пултот за издавање работи од понеделник до петок од 8 и 30 до 18 и 30  часот со пауза за дезинфекција од 13 до 13 и 30 часот.
 

Годишната членарина во библиотеката е 300 денари за возрасни и 200 денари за деца.
 

НУ Библиотека